Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Baby & Kind

Een leuke speelhoek inrichten doe je zó!

geschreven door Lynn
Een leuke speelhoek inrichten doe je zó!

Het is fantastisch voor kids als ze hun eigen persoonlijke speelhoek hebben. Dit kan een gehele kamer zijn, maar een (grote) hoek is al genoeg. Jouw kinderen kunnen zo hun eigen fantasiewereld creëren met al hun spulletjes op één plek. Daarnaast slingert er minder speelgoed door het hele huis heen. Omdat alles op hun hoogte is, kunnen ze makkelijk na het spelen alles weer opruimen. De kids kunnen losgaan zonder zich druk te maken om spullen van mama en papa. In deze blog geef ik je een paar tips om makkelijk een speelhoek samen te stellen.

Voor elke activiteit een plek

Of je nou een speelkamer of hoek hebt, deze tip zorgt voor overzicht. Maak verschillende plekken waar je kind kan knutselen, spelen in zijn tipi tent of even kunt uitrusten op de zitzak. Als je een kamer tot je beschikking hebt, kun je de bijbehorende items in verschillende hoeken zetten. Met een hoek maak je bepaalde plekken multifunctioneel. Gebruik een zacht speelkleed, zet een bureautje neer met opbergruimte en plaats hier tegenover een lekkere zitzak.

speelhoek-met-keukenBron: Machs via HomeDeco Binnenkijken




 

Opbergen

Kinderen kunnen nogal van de hak op de tak springen. Dus ook als ze aan het spelen zijn, gaan ze van het ene speelgoed naar het andere. Het is belangrijk dat er zat opbergruimte is en dat deze toegankelijk is voor de kinderen. Zo kan jouw kroost zelf laten zien hoe goed hij of zij kan opruimen.

opbergruimte-speelplekBron: Bijheleen via HomeDeco Binnenkijken




 

Aan de muur

Speel met verschillende kleuren op de muur of kies voor een leuk behang. Wees creatief en gebruik krijtverf waar jouw kleintje helemaal creatief op kan zijn. Hang een leuk fotolijstje op om de hoek persoonlijker te maken. Budgetvriendelijke tip: plaats een plank aan de muur en zet er twee stoeltjes aan. Zo kan jouw Picasso aan de slag gaan!

kerstboom-boho-rozeBron: Carmen29 via HomeDeco Binnenkijken




 

Wissel af

Leg niet al het speelgoed in de hoek neer, maar wissel regelmatig af. Zo blijf je je kind uitdagen om te spelen. Ze zijn meteen weer enthousiast over het ‘nieuwe’ speelgoed wat er ligt.

speelhoek-speelgoedBron: Interiorbylee via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Must haves voor een opgeruimde speelhoek
- 6x de leukste speelhoekjes voor kinderen uit onze Binnenkijkers
- 4 leuke activiteiten voor binnen met de kids

Tuin

De 4 tuintrends van 2024

geschreven door Gabrielle
De 4 tuintrends van 2024

Natuurlijke tuinen bieden een prachtige setting waarin we onze buitenruimtes kunnen transformeren tot plekken van rust, schoonheid en expressie. In het jaar 2024 presenteren tuinontwerpers en liefhebbers breed aanbod aan inspirerende trends die elk een unieke benadering van t...

meer...