Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Gastblog

Gastblog: Ivy van Home of Ivy

Gastblog: Ivy van Home of Ivy

Ik ben Ivy Gommers, al 41 jaar op deze mooie aardbol. Ik ben Grafisch Ontwerpster en illustrator en woon samen in een huis met Jurriaan, de man van mijn drie kinderen. Een dochter van 13 (Phileine) en een tweeling van 10 (Leander en Amélie) en een hele lieve kater Otis.

Twee jaar geleden zijn we, na een verbouwing van ruim een half jaar in dit fijne huis komen wonen. We hebben alles zelf uitgedacht met de aannemer en zijn heel blij met de uitvoering hiervan. Dit is te zien op @home.of.ivy. Ben gek op stylen, mijn hoofd staat nooit stil. Ben altijd bezig met nieuwe dingen bedenken en sparen voor mooie nieuwe items. Hou van verrassend, zo toverden we ook onze tuin om tot een heerlijk vakantieparadijs.

Homeofivy-hoekje-1Bron: Home of Ivy

Onze eigen zonnige oase

Mijn woon- en tuinstijl is Scandinavisch, modern, vintage en chic. Door dezelfde kleuren en stijl te kiezen zijn binnen en buiten één geheel. We hebben de tuin als laatste aangepakt. Ik heb daarbij eerst goed gekeken naar de zon in onze tuin en hierop mijn ontwerp gemaakt, waardoor onze tuin ook meerdere terrassen heeft, allen gericht op de ochtend-, middag- en avondzon.

Homeofivy-hoekje-2Bron: Home of Ivy

De grijze vlonder hebben we zelf gemaakt. Ik heb de tuintekeningen op de computer ontworpen en manlief heeft filmpjes opgezocht op YouTube. Alles besteld en de gok gewaagd, "we gaan dit gewoon doen", zeiden we. We zijn dan ook enorm trots dat het goed is gelukt. Het enige dat we uitbesteed hebben, is het leggen van de tegels.

Homeofivy-vlonderBron: Home of Ivy

Mijn hoofd staat nooit stil

Ik koos in de tuin voor een grafische steen, omdat dat dan een echte eye-catcher is als entree. Alles in combinatie met grind, dat geeft een heerlijk Franse sfeer: het geeft me een vakantiegevoel. Een fijn terrasje pakken, daar hoef je dan niet meer voor weg. Ik hou van een lichte basis met het contrast van zwart. I Love it! Net als binnen in mijn huis. De tuin is echt een verlengstuk geworden. Echt genieten!

Homeofivy-tegelsBron: Home of Ivy

Doe dingen eens anders dan anders

Ook in de tuin is een beetje gekkigheid leuk. Als je iets eigens wil, is zelf maken of tweedehands kopen en opknappen de ideale manier. Zo kwam ik op Marktplaats een oude werkbank tegen. Na flink schuren en ontvetten werd de 'nieuwe' buitenkeuken zwart gespoten. Wat een match! Heb al veel vragen gehad, waar deze te koop is. Een echte DIY net als de vlonder.

Homeofivy-buitenkeukenBron: Home of Ivy

Ik hou van een mix aan materialen. De combinatie van hout, staal en zachte items, zoals een schapenvacht en sierkussens met print, maken van je tuin een plek waar je heerlijk ontspant en je je tuis voelt. Ook zijn er nu geweldige tuinkussens te koop, die tegen een regenbui kunnen. Ideaal.

Mijn advies: kies een stijl en werk hem uit tot in de kleinste accessoires. Zoek inspiratie op internet, Pinterest en bij andere leuke Instagrammers en gooi daar een eigen sausje over. Kijk hoe de zon over je tuin draait voordat je begint met inrichten. En kies ook voor groen, dat zorgt voor sfeer. Niet te strak, organische vormen maken het zachter, landelijker en meer eigen. Durf te doen!

Homeofivy-accessoiresBron: Home of Ivy

Ritselende blaadjes geven je een ontspannen gevoel. We krijgen altijd veel vragen over de bomen in onze tuin. Het is de Canadese kornoelje. De witte bloesem geeft je tuin iets zachts, in de lente gonst het van de bijen, heerlijk vind ik dat.

Gastblog schrijven?
Gooi jij ook jouw hele ziel en zaligheid in de inrichting van jouw huis? Heb jij een inspirerend interieur en zie jij het ook wel zitten om een gastblog voor HomeDeco te schrijven? Stuur een mailtje naar [email protected] en wie weet zien we jouw verhaal online verschijnen!

Zie ook:
- Gastblog: Kim van Binnenbijkim
- Gastblog: Bo van Theplaceinterior
- Gastblog: Renske van Interikleur

Tuin

De 4 tuintrends van 2024

geschreven door Gabrielle
De 4 tuintrends van 2024

Natuurlijke tuinen bieden een prachtige setting waarin we onze buitenruimtes kunnen transformeren tot plekken van rust, schoonheid en expressie. In het jaar 2024 presenteren tuinontwerpers en liefhebbers breed aanbod aan inspirerende trends die elk een unieke benadering van t...

meer...